taksoft írta:Upsz, ezt elfelejtettem, csak az általános mattenhez írtam. Viszont akkor vékonyabb is elég lehet.
Dzsolo írta:Ezt hogy működteti a levegő? Egyszerűen nem tudom kivenni a hátsó képből.
szentgyo írta:
Minél finomabb, azaz minél sűrűbb a szivacs, annál jobb. Vagy TM30as vagy TM45 ös, nekem ha jól tudom TM30 van, és 3cm vastagságút használok.
Dzsolo írta:Ma megyek venni szivacsot, ha jól látom senki nem rögzíti, csak nagyobbat vesz a kelleténél és behajlítja, de így nem borul el? A másik kérdésem az lenne, hogy úgy látom mindenki szinte a cső hajlatánál csatlakoztatja be a levegőt én arra gondoltam hogy lejjebb vezetném be mert úgy talán könnyebben mozgatná a vizet, vélemény? A leírtak alapján arra gondoltam hogy TM-30 vagy TM45, 3-4cm vastagot vennék belőle, remélem jól gondolom.
taksoft írta:Villanyszerelési boltban lehet kapni kábelcsatornát. Van lapos fajta is belõle, a méreteket nem tudom. a tetejét lepattintva lapos U profilt kapsz, amibe a méreténél picit szélesebb szivacsot lehet rögzíteni. A kábelcsatorna PVC-bõl van, jól ragasztható (önmagához). Ha nagy a szivacs, akkor érdemes valami távtartóval a közepét megtámasztani, ahogy nõ rajta a kosz és a baktériumréteg, úgy dugul, és a nyomás benyomhatja a közepét. Kisebb méreteknél ez nem fordul elõ, csak ha nagyon nagy a vízszint-különbség elõtte és mögötte.
Lehet vékony üveglapokból is csinálni sínt neki, azt jól lehet az akváriumhoz ragasztani, viszont nehezen bontható.
De kis méreteknél a legegyszerûbb, amit Szentgyo írt, simán beszorítani az üvegfalak közé.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég