Szia Xman!
Lehet az aquascaperek megköveznek, rám aggatják a maradi címet, de engem nem zavar az alga (már), sőt ...
Most viccen kívül, a frontüvegről eltávolítom, de a többi helyen meghagyom. Lehet ennek az az oka, hogy nem egy vagy két díszakváriumom van és túl költséges dolog lenne pl. tápozni, CO2-t adagolni, EI rendszert követni, helyesen világítani, stb.. Tételezzük fel, hogy sikerült összespórolni mondjuk 10 Taiwan beere a pénzt (vagy 10 BT0-ás fekete tigrisre, mindegy), ami nem kevés és szépen szaporodnak, de mit lehet tenni, bealgásodik az akvárium front üvege. Nem vízvirágzásra gondolok és egyéb hasonló szélsőséges esetekre csak sima algára. Szerintem nem sokan kockáztatnának egy hirtelen CO2 bevitellel vagy egy gyors EI tápozással (persze minden relatív, valakinek mindegy, hogy odavész fél milla) és így esetleg orvosolva az alga problémát, viszont megborítva a garnélák belső egyensúlyát. Az már járhatóbb út, ha már egyből ilyen akváriumba helyezed bele a garnélákat és ezekhez a körülményekhez aklimatizálódnak...
A szó"osásnak vége, köszi

Xman, amit szerintem tehetsz, az a kevesebb etetés, több növény betelepítése (pl mohák), amik felveszik a tápanyagok egy részét az algák elől, kicsit gyakoribb vízcsere, alga rendszeres eltávolítása, az akvárium paramétereinek pontos leírása (világítás, akv. méret, szűrés, vízparaméterek, nitrát, pH, vízkeménység stb), hogy pontosíthassunk és ne általánosságban beszéljünk a témáról.
Üdv; Balázs