myk74 Csigatanyája

A fórumtagok akváriumai

Re: myk74-54 literese

HozzászólásSzerző: stevo » 2011.06.20. 15:49

finu írta:Szia!Legjobb megoldás a citromlé,vízcserekor mikor leengeded a vizet,arcmosó pamacsra ráöntesz egy keveset és átdörzsölöd.Gyönyörűen lehozza utána szárazra törlöd, végül vizes papírtörlővel mégy egyszer áttörlöd és kész.

Uhh, ez jó ötletnek hangzik, ki is próbálom mindjárt! Köszi ;)

Hogy konstruktívan is hozzászóljak, illetve kérdezzek. Látom van úszónövényed. Melyik az név szerint? Esőztetőt használsz az oldalfalon, ez gondolom mozgatja az úszónövényeid, mennyire zavaró, vagy hogy néz ki a valóságban ahol kisebb a flow, ott a sarkokban megáll (kicsit hülye kérdés bocsi :P)?
Egy nagyon figyelő,olvasó,tanuló garnéla addikt. :D
stevo
Mosura

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.06.20. 22:21

stevo írta:
finu írta:Szia!Legjobb megoldás a citromlé,vízcserekor mikor leengeded a vizet,arcmosó pamacsra ráöntesz egy keveset és átdörzsölöd.Gyönyörűen lehozza utána szárazra törlöd, végül vizes papírtörlővel mégy egyszer áttörlöd és kész.

Uhh, ez jó ötletnek hangzik, ki is próbálom mindjárt! Köszi ;)

Hogy konstruktívan is hozzászóljak, illetve kérdezzek. Látom van úszónövényed. Melyik az név szerint? Esőztetőt használsz az oldalfalon, ez gondolom mozgatja az úszónövényeid, mennyire zavaró, vagy hogy néz ki a valóságban ahol kisebb a flow, ott a sarkokban megáll (kicsit hülye kérdés bocsi :P)?

Citromlé tetszik köszi,csak zárt az aki és olyan körülményes a tetőt eltávolítani,valami alátétet fogok szerkeszteni a négy sarkához hogy ha azt berakom meg van emelve a tető annyira hogy pont beférjen a kezem,és így kényelmesebb takarítani.
Kagyló tutaj a neve az úszónövénynek,nagyon tetszik, a gyökere nagyon dekoratív,felülről meg nem nagyon látom :lol: .Ahogy vonatoznak a felszínen olyanok mint egy ufo csapat egy scifiből,néha csak azt nézem annyira bejön a látvány.Néha megakad egy két darab a pangóbb részeken ,de mindíg tovább úszik egy idő után,mert kihúzza egy másik.Gyorsan szaporodik,kb 2 hét alatt a duplája lett.A garnik szoktak a gyökerein vonatozni,szerintem élvezik a potyát.Adok ingyen szívesen belőle ha kell. :D
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: stevo » 2011.06.21. 08:39

myk74 írta:Kagyló tutaj a neve az úszónövénynek,nagyon tetszik, a gyökere nagyon dekoratív,felülről meg nem nagyon látom :lol: .Ahogy vonatoznak a felszínen olyanok mint egy ufo csapat egy scifiből,néha csak azt nézem annyira bejön a látvány.Néha megakad egy két darab a pangóbb részeken ,de mindíg tovább úszik egy idő után,mert kihúzza egy másik.Gyorsan szaporodik,kb 2 hét alatt a duplája lett.A garnik szoktak a gyökerein vonatozni,szerintem élvezik a potyát.Adok ingyen szívesen belőle ha kell. :D

Akkor valószínűsítem, hogy Limnobium laevigatum az. Én látnám felülről is, nyitott az akim, de a cél a fény megtörése picit - árnyékkeltés. Nah, akkor úgy viselkedik, ahogy sejtettem :P Csupa jó hírekkel szolgálsz nekem, köszi! :D
A felajánlást köszi, de mire Nyíregyházáról feljön Budapestre az lehet sok lenne a növénynek. :|
Egy nagyon figyelő,olvasó,tanuló garnéla addikt. :D
stevo
Mosura

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.06.21. 10:04

stevo írta:
myk74 írta:Kagyló tutaj a neve az úszónövénynek,nagyon tetszik, a gyökere nagyon dekoratív,felülről meg nem nagyon látom :lol: .Ahogy vonatoznak a felszínen olyanok mint egy ufo csapat egy scifiből,néha csak azt nézem annyira bejön a látvány.Néha megakad egy két darab a pangóbb részeken ,de mindíg tovább úszik egy idő után,mert kihúzza egy másik.Gyorsan szaporodik,kb 2 hét alatt a duplája lett.A garnik szoktak a gyökerein vonatozni,szerintem élvezik a potyát.Adok ingyen szívesen belőle ha kell. :D

Akkor valószínűsítem, hogy Limnobium laevigatum az. Én látnám felülről is, nyitott az akim, de a cél a fény megtörése picit - árnyékkeltés. Nah, akkor úgy viselkedik, ahogy sejtettem :P Csupa jó hírekkel szolgálsz nekem, köszi! :D
A felajánlást köszi, de mire Nyíregyházáról feljön Budapestre az lehet sok lenne a növénynek. :|

Én ezt vettem:http://www.vatera.hu/kagylotutaj_10_10_centire_max_6_db_1459891208.html,ennek nem olyan méreg zöld a levele mint a Limnobium laevigatumnakhttp://www.greenaqua.hu/limnobium-laevigatum.html,meg szebb formájú is a limnobium ,olyat akartam én is de nem bántam meg az egyszerű kagylótutajt mert a gyökereinek a szépsége kárpótol mindenért.Fényt töri rendesen,ennek a célnak tökéletesen megfelel.Pár levél tönkre szokott menni lehet azért mert közel van a fényhez,ezeket lecsipkedem mikor leveszem a tetőt,és szétválasztom a kis oldalhajtásokat.Üdv
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.07.03. 12:39

Egy kis helyzet jelentés,hátha érdekel valakit!
Volt egy kis nyírás ,a mohát a vizicsillagot és a bakopát kurtítottam meg.A kagylótutaj 70%-át kiszedtem,mert nagyon sok volt már.Sajnos senki nem viszi el itt Nyíregyházán,pedig ingyen van,holnap kuka!Bal oldalt előre Monosolenium tenerum fog menni,remélem hamarosan megkapom azt is!Cryptot szét szedtem ő is szeret nálam lenni.Almacsigáim egyre szebbek ,ők sem kellenek senkinek :cry: .Redek jól vannak ,gyűlik a sereg.Van egy amano is meg 2 oto harcsa,ezekből 1-1 halt meg az első napokban,azóta jól vannak.10 kolibri nagyon élvezi az akit és nagyon falánkok. :lol: A hártya a felszínen egyre kevesebb és a barna alga is kopik.Jó választás volt lecserélnem a szűrő töltetemet,alul szivacs fölötte kb 2,5 liter filterlith,legfelül perlon.Továbbra is minimalista az aki ,de azt maximumon próbálom karbantartani.Heti 50% vízcsere tetra aquasafel, és napi 1,2ml carbo-profíto.Továbbra is 24watt T5 865 daylight.
Kép
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: mardelboy » 2011.07.03. 15:20

wow de szép lett!

Én is sötét hátteret akarok! Kagylótutaj is leeshetne ;)
mardelboy
Yellow fire

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.07.03. 18:51

mardelboy írta:wow de szép lett!

Én is sötét hátteret akarok! Kagylótutaj is leeshetne ;)

Köszönöm!Ha holnap eljössz a kagylótutajért akkor nem dobom ki!Nincsen fent sötét háttér ,így sikerült fotózni!Próbáltam a tejfóliát felrakni de elbénáztam,és nincsen most hátterem!
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.07.11. 17:08

Olvastam ,hogy a low tech akiknál nem muszály a heti vízcsere,elég csak pótolni a párolgást,és bőven elég 2-3 hetenként vizet cserélni kb 20-30%-ot.Akkor ezek szerint nekem sem kötelező heti 50%-ot cserélnem?Nem vagyok lusta hozzá,de ha felesleges akkor nem csínálom.Mulm gyűlik,azért vannak lakók rendesen,de csiguszok és mindenki más elég szépen takaritanak.Vélemények?
Van egy új lakóm egy rózsaszínes-pirosas postakürt csigám,a monosolenium tenerummal jött,szép kis jószág :lol:
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: andrew » 2011.07.11. 19:34

Szerintem azért érdemes az ammóniaszint kordában tartása végett is cserélni a vizet, mert azért lakók, hasznos bacik ide vagy oda, azért az csak gyűlik. Persze ha exra low-techben gondolkodnánk és hihetőek azok a legendás aksik, mint pl. a Robert De Niroé http://akvarisztika.budapet.hu/2010/01/30/robert/lehetett (ha), akkor talán. De én mondjuk akkor is nagyobb víztömeggel próbálkoznék belőni Az egyensúlyt...

off
A manado hogy vált be Neked?
Mindig két lehetőség van. Vagy nincs...
andrew
CRS C

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.07.11. 22:14

andrew írta:Szerintem azért érdemes az ammóniaszint kordában tartása végett is cserélni a vizet, mert azért lakók, hasznos bacik ide vagy oda, azért az csak gyűlik. Persze ha exra low-techben gondolkodnánk és hihetőek azok a legendás aksik, mint pl. a Robert De Niroé http://akvarisztika.budapet.hu/2010/01/30/robert/lehetett (ha), akkor talán. De én mondjuk akkor is nagyobb víztömeggel próbálkoznék belőni Az egyensúlyt...

off
A manado hogy vált be Neked?

A manado nekem eddig a célnak tökéletesen megfelel,jól ki kell szellőztetni utánna meg mosni,és szépen lehet porszívózni is!Viszont legközelebb fekete talajt veszek ,mert nagyon tetszik amiket látok más akikban pl:Aquatic Nature Shrimp-Soil .Nem csapok nagy növényezést,táptalaj sincs alatta,crypto vizicsillag amik bele vannak ültetve szépen fejlődnek.Bár itt minden lassabban zajlik!Egyedül a bakopa nem szeret nálam lakni. :D Azért a meleg is lassít mindent!Egyenlőre maradok a vízcseréknél.
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

ElőzőKövetkező

Vissza: Akváriumaink