Ismerem mindkét boltot, amit említesz, azaz tudom melyikről van szó.
Persze, az itthoni kínálatot nem lehet összehasonlítani sajnos a nyugati szomszédokéval... Viszont azért most érdemes azt is figyelembe venni, hogy nyár vége van, Nyáron amennyire én tudom hatalmas pangás van, mert ugye mindenki nyaral utazik, strandol, nem pedig az akváriummal foglalkozik, nagyjából most lehet minden üzlet a "mélyponton", várhatóan most kezdik feltölteni a készleteket.
Szerintem a kutyakozmetika nem igazán fog fogja befolyásolni a boltot, az pedig, hogy most az akváriumok ki vannak pakolva azért van mert kicsit felújítják őket, meg talán kicserélik a szűrőrendszert, ezzel szerintem semmi gond nincs, esetleg annyi, hogy elég lassan haladnak vele. Abba a boltba elég sokat járok, ha nem is vásárolni, de egy kis beszélgetésre. Elég jól ismerem a bolt vezetőjét, ha minden akvarista boltvezető így állna hozzá a dolgokhoz, mint ő, akkor szerintem azért régen nem itt járnánk.
Ami pedig a yellow fire garnélát árusító boltot illeti... Mikor megtudtam, hogy árulnak ilyen garnélát, én is elmentem, kíváncsi voltam rá, és eléggé megdöbbentem a látottakon... A garnélák valóban nagyon szépek, azaz van köztük nagyon szép, ez kétségtelen. A "NEM ELADÓ" akváriumban lévő példányok pedig mind nagy, ivarérett nőstények, nyilván "tenyésztési" céllal tették ki: abból nem adnak el, az a "tenyészállomány", és majd az esetleges szaporulatot fogják árulni. Viszont akkor esett le az állam, mikor megláttam, hogy a kb 15 db nagy YF nőstény mellett kb 5 db red cherry hím lakta az akváriumot... Nem is értettem az egész koncepciót, hogy mi lett volna ezzel a cél.Ezkb 3 hete-1 hónapja volt, mikor ott jártam.
P.s.: Köszi, hogy nem említettél neveket, ez ezentúl is legyen így.
P.s.2: Nyugodtan használjátok az új téma gombot