Újonc vagyok a témában és a segítségeteket szeretném kérni. Mint olvastam szokatlan a garnélák pusztulása fertőzése illetve nem nagyon találtam a neten olyan tünetegyüttest amit a garnéláim produkálnak. 16-an voltak de 3 elpusztult és ugyanúgy (red cherry és sakura). Az összefoglalót olvasva 2 tünet gyanús de egyiket sem 100%-ban produkálták. A garnéla páncélja (carapace) és a faroklemezek közt elkezdett növekedni a távolság ( megjelent a belseje ), a kilátszó belső opálos volt, miután elpusztult a külseje is opálos lett. Ez elbújt a fény elől, még azt hittem vedlik, de később már gyanús volt. Ez bent maradt, és szerintem ettek is belőle sajnos. A másik rá 2 nappal elkezdte a páncéltávolodásos „szétrepedéses” dolgot de nem volt opálos a belseje, és a külseje sem egyszerűen egyszer csak már nem mozdult. A 3. rá 4 nappal kezdte el a tüneteket produkálni, de neki a páncélja oldalirányba is elkezdett szétnyílni mintha felpuffadna belül opálos volt, kezdett lebénulni. A 2 utóbbit sajnos láttam éppen elhullani

Előre is köszönöm segítségeteket!