Készülő projektemet szeretném Veletek megosztani, és hogy miért nem a naplók/akváriumaink közé raktam fel, jó kérdés, talán főleg azért mert nem minden teljesen eldöntött, ezért számítok rátok és a segítségeteket, véleményeteket várom és persze kérném is.
Szituáció
Adott egy csendes kis "sötét" zug, a számítógép monitora felett/mellett a falon, ahova tökéletesen elférne egy polc. Mivel elég sok időt töltök el ott, ezért célszerűen idetenném a garnis világomat. Amit nem egy, hanem rögtön két akváriummal képzeltem el, bár lehet elsőnek csak egyet állítok hadirendbe (anyagi okok miatt ...).
Akvárium x2
Blau Cubic Nano akvárium garnéláknak
Méret: 450 x 240 x 160 (hosszúság / szélesség / magasság) Bruttó: 17,28 liter
Azért választottam ezt az alacsonyabb aksit, mert egyrészt nem mindennap futhatunk szembe ilyenekkel, másrészt épp szemmagasságban lesz a polc, és ha nézegetni szeretném kényelmes lenne.
Világítás x2
Blau Mini PL 13W vagy Blau Mini PL 18W
Itt dilemmázok egy kicsit, hogy melyik legyen, sok helyen olvastam, hogy nanoknál lehet 1 W/l-nél több is, nem igazán problémás. Vagy legyen egy aksi szélére tehető, ami mindkettőt átéri?
Szűrés
WaveReef STF-20 (talajszűrő rácsok) + Tetratec APS 300
Talajszűrő és egy bőven túlméretezett tetratec légpumpa fogja a szűrést ellátni. (30 literhez szoktak 100 l/h pumpát itt 17,2 literhez 150 l/h)
Aljzat
Shirakura Red Bee Sand (8kg/9l)
Gex Shrimp and Plant (8kg/9l)
Aquatic Nature Shrimp Soil / Pro Soil
A dekoráció még nem eldöntött kérdés. Az már inkább hogy kezdetnek Red Cherry-k lesznek, aztán Sakura és Yellow Fire garnikat szeretnék. Van rá reális esély, hogy élvezik majd ezt a küblit?!
Köszi mindenkinek a véleményét előre is!