Hmm.. elgondolkodtattál, bár nekem még csak nagyon csekély a tapasztalatom velük, mert még felnevelni nem sikerült őket, de.. Megpróbálhatod úgy, mint én először, hátha neked összejön, mivel ahogy én gondolom Amano-éknál kell egy kis szerencse faktor is a dologhoz, amivel én időnként hadi lábon állok.

Szóval az algás dolgokat minél hamarabb tedd be egy legalább 30 literes akváriumba és napi 24 órában világítsd meg, az elején érdemes több fénnyel, hogy meginduljon az algásodás. Az anyák nálam a párzás után 2-3 nappal vedlenek és eresztik le a petét, ha ez nálad is igaz, akkor a dátumokat nézve kb jövőhét közepén kell beraknod a 30 literesbe, kb akkora olyan 3 és fél hetes lesz. Lehet a változás miatt még egy hetet fog itt eltölteni vagy nem

. Etetés a leírások szerint, nekem mindig nagyon kajásak voltak, csak az eleresztés előtti 1-2 napban csappant az étvágyuk. Eleresztés után vedd ki az anyát, a kókuszt és a fa ágakat. Aztán jöhet a felsózás, ez is olyan módszerrel, ahogy neked szimpatikusabb a leírásuk közül (feloldott vagy beöntős). A só tartalom jó kérdés (17-25-33 g/l), a 17 g/l-t a japán diákok adták meg, a 25 g/l-t a német srácok próbálták, de tudok olyan sikeres hazai Amano tenyésztőt, akinek szintén ez jött be. A legelterjedtebb viszont szerintem idehaza a 33 g/l-es módszer és lehet, ha hazai tenyészetből származnak a garnélák, akkor ezen a vonalon tudod őket csak tovább is szaporítani. Én is most erre állok át. Olvastam még egy jó trükköt, hogy szerezni kell egy pár szem artémia petét és együtt nevelni őket az Amano-kal, mert besegítenek tisztán tartani a vizet és a felnövő Amanok-nak is majd jó táplálék kiegészítők lesznek.
Én most ennél az eresztésnél nem használok szűrő szivacsot, csak levegőztetőt, úgymond visszatérek az alap módszerhez.
Sok sikert!