Szokásomhoz híven megláttam és és meg is vettem, majd a nagy boldogság közepette rádöbbentem, hogy nem is
ismerek semmi konkrétabbat erről a fajtáró.

Ezután gyorsan a gép elé és irány a fórumra hogy hátha találok valami hasznos infót.
DE semmi

Ezért egy kis gyülytőmunka után megosztanám veletek amit sikerült megtudni erről a kis állatokról.
Származás: Délkelet-Ázsia
neve: Caridina cf. cantonenis 'Bee'
víz paraméterek
PH 5.8-6.8 ; Keménység 1-5 dkh ; Hőmérséklet 18-22C.

Bee egy kicsit igényesebb, mint sok más törp garnélarák. Lágy és enyhén savas vízre van szükség, hogy a Bee garnéla boldog legyen. Ők inkább egy kicsit hűvösebben érzik magukat jól, mint a trópusi hőmérséklet. Mint minden törpe garnélánál az akváriumban, a jól megalapozott paramétereket stabilan be kell tartani.
Bee garnéla mindenevő, alga evő. Gyakran ki kell egészíteni a diétájukat egyéb táppal. A süllyedő élelmiszerek alsó takarítására alkalmas. Vannak olyan magas minőségű élelmiszerek, melyek kifejezetten a Bee garnéla és a Crystal Red garnélaráknak valók, de nem szükségesek.

Ha az optimális követelmények teljesülnek, a Bee garnélát elég könnyű tenyészteni. Nehéz meghatározni a nemét, mivel nincs könnyen azonosítható különbség. A férfi vékonyabb és a rövidebb a farokrésze. A hím kisebb, mint a nőstény. A nősténynek nagyobb a farokrésze, és ha van a hátán nyereg, akkor gyakran életképes (mint egy betét, látható a fej mögött közvetlenül a második fekete vonal előtt).
A Bee garnélának egy kicsit hosszabb idő kell, amíg kikelnek, mint sok más törpe garnéla ráknak.
Bee garnéla nem agresszív, és meglehetősen aktív. Gyakran keresi az élelmiszereket a kavicson, a növényeken, a dekorációkon, vagy a szűrőkön.