myk74 Csigatanyája

A fórumtagok akváriumai

Re: myk74-54 literese

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.02.25. 14:54

Köszi az ötletet,eszembe sem jutott a tüzép,barátom ott dolgozik és már mozgósítva is van!Kerámia gyűrüvel a redeknek akarok kedvezni hogy legyen egy kis privát szféra nekik!Elég drága a kerámia gyűrü ,pláne a neves cégek tipusai,azzal még várok hátha ráakadok egy maréknyira valamelyik hírdetésben,vagy ha valakinek van kérem jelezze,az árat megbeszéljük!
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.02.26. 19:37

myk74 írta:Köszi az ötletet,eszembe sem jutott a tüzép,barátom ott dolgozik és már mozgósítva is van!Kerámia gyűrüvel a redeknek akarok kedvezni hogy legyen egy kis privát szféra nekik!Elég drága a kerámia gyűrü ,pláne a neves cégek tipusai,azzal még várok hátha ráakadok egy maréknyira valamelyik hírdetésben,vagy ha valakinek van kérem jelezze,az árat megbeszéljük!

Egyik kedves fórumtárs megtámogatott egy kis kerámia gyűrüvel!Köszönöm neki,csoki már megvan :D !
Indiai vizicsillagot hogy ültessem el?Szereztem 6 szálat.Gyökér lent a talajban vagy azt is rá kell kötözni valamire?Valahová hátra akarom,érdemes 2x3-as vagy 3x2-es csoportban összekötni,vagy egyesével érdemesebb elhelyezni?Remélem bírni fogja a szerényebb körülményeket tetszik nagyon ez a növény!Egy pici kis anubiast szeretnék még a samulus helyére!Ha valakinek kell a samulus szóljon szívesen oda adom ajándékba!
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: MissMuss » 2011.02.28. 22:36

Tényleg egyre szebb:) grat!
Nálam elvan a vizicsillag garélásban is, szerintem nem lesz vele gondod. Nem kell kötözni, le kell ültetni rendesen, és majd szépen meggyökeresedik. Szerintem a 3x2 tő szerencsésebb lesz, szeret oldalhajtásokat hozni, és ha túl sűrűn van lesárgulnak az alsó levelek. Vagy akár teheted külön-külön mindegyik tövet, 2-3 centis közökkel, egy idő múlva be fog bokrosodni. Elég könnyen törik a szára, vigyázz az ültetésnél.
Állatoktól emberséget, növényektől türelmet tanulunk.
MissMuss
Találkozó résztvevő

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.03.01. 10:14

MissMuss írta:Tényleg egyre szebb:) grat!
Nálam elvan a vizicsillag garélásban is, szerintem nem lesz vele gondod. Nem kell kötözni, le kell ültetni rendesen, és majd szépen meggyökeresedik. Szerintem a 3x2 tő szerencsésebb lesz, szeret oldalhajtásokat hozni, és ha túl sűrűn van lesárgulnak az alsó levelek. Vagy akár teheted külön-külön mindegyik tövet, 2-3 centis közökkel, egy idő múlva be fog bokrosodni. Elég könnyen törik a szára, vigyázz az ültetésnél.

Köszi a tanácsot!Szárát majdnem mindnek eltörtem,kicsit rövidebbek lettek :D .Beraktam egyenlőre a bal sarokba őket egy csomóba,ott már nyugisabb az áramlás,ha egyszer sikerül egy mattent beépíteni akkor a hátfalhoz fogom ültetni szépen sorba pár centire egymástól!Szép növény tetszik!
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.03.05. 01:30

Lehet nem is microsorium?
:D
Kép
Több kép:https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: Moszat » 2011.03.05. 02:01

myk74 írta:Lehet nem is microsorium?
:D Több kép:https://picasaweb.google.com/lh/myphotos

Nos, ha ez Microsorum, akkor megeszem joghurtos salátaöntettel. Még a pünkösdi rózsára is jobban hasonlít. A linkkel valami nem stimmel, csak a saját képeim látom alatta :mrgreen: (Vagy én vagyok a hülye)
Moszat
Panda

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.03.05. 11:29

Moszat írta:
myk74 írta:Lehet nem is microsorium?
:D Több kép:https://picasaweb.google.com/lh/myphotos

Nos, ha ez Microsorum, akkor megeszem joghurtos salátaöntettel. Még a pünkösdi rózsára is jobban hasonlít. A linkkel valami nem stimmel, csak a saját képeim látom alatta :mrgreen: (Vagy én vagyok a hülye)

Akkor jól átvertek a boltban :lol: ,bár annyira nem, mert tetszik nagyon a "? növény".
Talán így :https://picasaweb.google.com/myki74/Akvarium#
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: brutalmonk » 2011.03.05. 12:04

ötletem sincs milyen növény lehet!
Én epernek mondanám! :)
majd szétnézek, van ilyen vízinövény határozó ebookom..
pukk
Kép
brutalmonk
Panda

HozzászólásSzerző: brutalmonk » 2011.03.05. 12:34

szóval. ez a növény úgy gondolom bolbitis heteroclita. de lehet hogy nem :D
találtam egy török oldalon leírást a levélvégi kinövésekről... azt írják hasonló mint a microsorium, de nem az. azt még nem fejtettem meg hogy csak tápanyagfelvételre használja, vagy fejlődik is belőle valami új növény. "gyenge" a török tudásom

http://www.akvaryumforum.com/forum/bitki-forumu-4/971-bolbitis-heteroclita.htm

Amano könyve szerint, szereti az árnyékot, sose tegyük túl erős fény alá. Gyökereit nem szabad a talajba ültetni mert berohad. 22-27celsiusfokon boldog, lágy, középkemény vízben. víz alatt tartva erősen cakkos lesz a levél, emers állapotban kevésbé.
Kép
pukk
Kép
brutalmonk
Panda

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.03.05. 13:08

brutalmonk írta:szóval. ez a növény úgy gondolom bolbitis heteroclita. de lehet hogy nem :D
találtam egy török oldalon leírást a levélvégi kinövésekről... azt írják hasonló mint a microsorium, de nem az. azt még nem fejtettem meg hogy csak tápanyagfelvételre használja, vagy fejlődik is belőle valami új növény. "gyenge" a török tudásom

http://www.akvaryumforum.com/forum/bitki-forumu-4/971-bolbitis-heteroclita.htm

Amano könyve szerint, szereti az árnyékot, sose tegyük túl erős fény alá. Gyökereit nem szabad a talajba ültetni mert berohad. 22-27celsiusfokon boldog, lágy, középkemény vízben. víz alatt tartva erősen cakkos lesz a levél, emers állapotban kevésbé.
Kép

Köszönöm az alapos tájékoztatást!Eddig minden feltétel biztosított neki,22 fok,gyökér a szőlőtőkén,gyenge fény :D .Azért csalódtam hogy nem megy a török ! :lol: :lol:
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

ElőzőKövetkező

Vissza: Akváriumaink