Rajta vagyok a témán kb. 8 éve.

A Prugin nem oldja meg a kérdést!
Levinen írta:A Surface scum, azaz a víz felszínén képződő réteget még mindig nagy titok övezi. Senki nem tudja biztosan megmondani, hogy mitől képződik. Meglátásom szerint ennek is nagyon sok fajtája van. Egyetlen egy biztos megoldás van ellene, ez pedig a felszínleszívó. Én is régóta töprengek rajta, hogy mitől jön elő. Mikor indítottam az akit, folyamatosan volt, most kb. egy hónapja teljesen megszűnt, de a felszínt jóformán nem is mozgatom. Általában baktériumok, apró mikroszkopikus élőlények alkotják és az elszaporodásuk okát kellene megtalálni. Mechanikai beavatkozás (pl. víz felszín erőteljes mozgatása) nem igazán oldja meg a gondot, csak a látszatot javítja.
myk74 írta:Levinen írta:A Surface scum, azaz a víz felszínén képződő réteget még mindig nagy titok övezi. Senki nem tudja biztosan megmondani, hogy mitől képződik. Meglátásom szerint ennek is nagyon sok fajtája van. Egyetlen egy biztos megoldás van ellene, ez pedig a felszínleszívó. Én is régóta töprengek rajta, hogy mitől jön elő. Mikor indítottam az akit, folyamatosan volt, most kb. egy hónapja teljesen megszűnt, de a felszínt jóformán nem is mozgatom. Általában baktériumok, apró mikroszkopikus élőlények alkotják és az elszaporodásuk okát kellene megtalálni. Mechanikai beavatkozás (pl. víz felszín erőteljes mozgatása) nem igazán oldja meg a gondot, csak a látszatot javítja.
Köszi mindenkinek a tanácsokat!Felszínleszívóból milyet érdemes venni?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég