myk74 Csigatanyája

A fórumtagok akváriumai

Re: myk74-54 literese

HozzászólásSzerző: Levinen » 2011.05.19. 13:06

A Surface scum, azaz a víz felszínén képződő réteget még mindig nagy titok övezi. Senki nem tudja biztosan megmondani, hogy mitől képződik. Meglátásom szerint ennek is nagyon sok fajtája van. Egyetlen egy biztos megoldás van ellene, ez pedig a felszínleszívó. Én is régóta töprengek rajta, hogy mitől jön elő. Mikor indítottam az akit, folyamatosan volt, most kb. egy hónapja teljesen megszűnt, de a felszínt jóformán nem is mozgatom. Általában baktériumok, apró mikroszkopikus élőlények alkotják és az elszaporodásuk okát kellene megtalálni. Mechanikai beavatkozás (pl. víz felszín erőteljes mozgatása) nem igazán oldja meg a gondot, csak a látszatot javítja.
Rajta vagyok a témán kb. 8 éve. :)
A Prugin nem oldja meg a kérdést!
Levinen
Moderátor

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.05.19. 13:21

Levinen írta:A Surface scum, azaz a víz felszínén képződő réteget még mindig nagy titok övezi. Senki nem tudja biztosan megmondani, hogy mitől képződik. Meglátásom szerint ennek is nagyon sok fajtája van. Egyetlen egy biztos megoldás van ellene, ez pedig a felszínleszívó. Én is régóta töprengek rajta, hogy mitől jön elő. Mikor indítottam az akit, folyamatosan volt, most kb. egy hónapja teljesen megszűnt, de a felszínt jóformán nem is mozgatom. Általában baktériumok, apró mikroszkopikus élőlények alkotják és az elszaporodásuk okát kellene megtalálni. Mechanikai beavatkozás (pl. víz felszín erőteljes mozgatása) nem igazán oldja meg a gondot, csak a látszatot javítja.

Köszi mindenkinek a tanácsokat! :D Felszínleszívóból milyet érdemes venni?
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: Levinen » 2011.05.19. 13:23

myk74 írta:
Levinen írta:A Surface scum, azaz a víz felszínén képződő réteget még mindig nagy titok övezi. Senki nem tudja biztosan megmondani, hogy mitől képződik. Meglátásom szerint ennek is nagyon sok fajtája van. Egyetlen egy biztos megoldás van ellene, ez pedig a felszínleszívó. Én is régóta töprengek rajta, hogy mitől jön elő. Mikor indítottam az akit, folyamatosan volt, most kb. egy hónapja teljesen megszűnt, de a felszínt jóformán nem is mozgatom. Általában baktériumok, apró mikroszkopikus élőlények alkotják és az elszaporodásuk okát kellene megtalálni. Mechanikai beavatkozás (pl. víz felszín erőteljes mozgatása) nem igazán oldja meg a gondot, csak a látszatot javítja.

Köszi mindenkinek a tanácsokat! :D Felszínleszívóból milyet érdemes venni?

Szerintem kb. mind1. A legolcsóbbat. :)
Levinen
Moderátor

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.05.19. 14:32

Valaki használ felszín leszívót?Tanácsot kérnék,persze privátban hogy ne lássa senki mennyire nem értek az akvarisztikához! :lol:
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.06.12. 20:49

Egy kis helyzet jelentés!Kaptam cryptocorint,és szereztem kagylótutajt.Mind kettő nagyon szépen fejlődik,a samolusom az barna algatelep lett és megnyúlt ,a lángmohám az nagyon szép(szerintem).Vizicsillag is nyúlik szépen.Kicseréltem a szűrőtöltetet.Alul kék szivacs,felette filterlith és legfelül perlon.Jobb lett a vízmínőség.Felfúrtam az esőztető furatait 3,2mm-re így nem szedi szét a manadot és van áramlás is.Megjött az akril csövem,ezt pár napon belül megbarkácsolom.Redek szaporodnak,a garnéla védelem jól működik ,csak 2db-ot találtam a szűrőben.Rengeteg almacsigám van(csokiért vihetőek).:)
A felszínen van egy kis fehér réteg,de már annyira nem gáz.A hűtésem tuti lett a pc ventillátor jól dolgozik.Gondom az hogy Nyíregyházán csak horror áron van otocinclus harcsa és hengeli razbóra(800ft/db),soha nem lesznek ilyen halaim ha csak ősszel nem megyek Bp-re a CM-re.
Pár kép:
Kép
Kép
Kép
Kedvenc vad anyucim:
Kép
Kép
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: Frettner » 2011.06.12. 21:52

Ezek milyen garnélák? Nekem tetszenek 8-)
Frettner
King kong

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.06.12. 21:55

Red cherry.Nagy vad anyuka!Gyönyörű piros utódokat szolgáltat,nem sokat de azok szépek nagyon.Nekem a kedvencem! :D
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: myk74 » 2011.06.17. 11:18

Vettem 10db Kolibri halacskát.Nagyon szépek,és nem bújnak el mint a neonok,egyfolytában megy a pezsgés.6 db fog nálam maradni 4 megy a szomszédba,de annyira tetszenek hogy lehet mindet megtartom,bár nem akarom túltelepíteni az 54literest.Már csak 2 db otocinclus harcsát szeretnék(itt nincs :cry: ).Bepetésedet a legpirosabb fiatal lánykám is (most már asszony :lol: ),ez az első neki és egy pár petét eldobott de így kis ki van tömve mint a tollkabát.Kíváncsi leszek az utódokra!
Vízkőcsíkot mivel tudom hatékonyan eltüntetni?Este érek haza ,az algamágnes néha már kevés,szivaccsal szoktam dörzsölni ,de az sem elég hatékony.Gondoltam még hagyományos borotvapengére.
Képek később.
ÖRÖK HAJTÁS,ÖRÖK ÉLET!
myk74
Panda

HozzászólásSzerző: egedzs » 2011.06.20. 11:02

Vízkő csík ellen legjobb a hagyományos pengés algakaparó. Szerintem minden halas boltban árulják.
egedzs
CRS C

HozzászólásSzerző: finu » 2011.06.20. 14:33

Szia!Legjobb megoldás a citromlé,vízcserekor mikor leengeded a vizet,arcmosó pamacsra ráöntesz egy keveset és átdörzsölöd.Gyönyörűen lehozza utána szárazra törlöd, végül vizes papírtörlővel mégy egyszer áttörlöd és kész.
finu
Új tag

ElőzőKövetkező

Vissza: Akváriumaink